Skip to main content

Van desinfecteren naar bacteriën omarmen

Bij iedere binnenkomst je handen ontsmetten is nu vaak de boodschap. Na een aantal winkels bezocht te hebben merk je het al; je krijgt droge handen, kleine kloofjes, een geïrriteerde huid en misschien zelfs op den duur wel een beetje eczeem. In dit blog willen we je een aantal tips geven over hoe je goede bacteriën kunt gaan omarmen in je huidverzorgingsroutine.

Bacteriën in en op onze huid

Bacteriën krijgen de laatste jaren steeds meer aandacht, zowel positief als negatief. En dat is maar goed ook! Want er is één belangrijk aspect dat bijdraagt aan huidproblemen en de manier waarop de huid veroudert en dat is het microbioom. In ons en op ons leven duizenden verschillende soorten micro-organismen die allerlei verschillende functies voor ons vervullen. Het microbioom (de verzamelnaam voor alle micro-organismen in en op ons lichaam) bestaat uit triljoenen bacteriën, schimmels en virussen die samen tot wel 2 kg kunnen wegen.

Wist je dit al?

Een bacterie gaat zich pas delen op het moment dat het weet dat er voldoende ruimte en voeding is voor zijn nakomelingen om te overleven. Omdat we onszelf vaak wassen met antibacteriële douche- en handgels doden we alle bacteriën op onze huid. Zowel de ziekmakende als helaas ook de goede bacteriën. Enkel een klein percentage overleefd dit, vaak is dit de slechte (pathogene) bacterie die op dat moment dus alle ruimte heeft om zich te verspreiden. Hierdoor wordt de kans op huidproblemen en infecties vergroot.

We hebben goede bacteriën nodig

De nadruk ligt nu vaak op het bestrijden van slechte bacteriën door te desinfecteren, dit is natuurlijk ook belangrijk om soms slechte virussen of infecties buiten de deur te houden. Maar wat in onze ogen nog veel belangrijker is, is het aanvullen van de goede bacteriën op onze huid. zZacht werkt daarom anders.

zZacht beheerst de bacteriën en laat de bacteriën samenwerken! Wij leggen een laagje goede bacteriën (probiotica) én voeding voor de goede bacteriën (prebiotica) op de huid. Waardoor de goede bacterie het microbioom van de huid in evenwicht houdt. zZacht zorgt voor een stabiel huidmicrobioom en verlaagt het risico op infecties en huidproblemen.

Bekijk hieronder een korte video over de werking van zZacht:

3 tips om goede bacteriën te omarmen in je huidverzorgingsroutine

Tip 1: Handverzorging

Smeer iedere keer na het ontsmetten je handen even in met onze zZachte Handcrème. Zo voorzie je jouw huid weer van een laagje goede bacteriën. Ook raden we je aan om je handen eens te wassen met de handzeep van zZacht, hiermee vul je ook de goede bacteriën aan.

Tip 2: Lichaamsverzorging

Wil je je lichaam op een zZachte manier reinigen, verzorgen en daarbij je lichaam voorzien van goede bacteriën? Dan zou je een van de volgende producten eens kunnen uitproberen: zZacht Badschuim,  zZacht DouchegelzZacht Bodycrème.

Tip 3: Gezichtsverzorging

De gezichtscrème van zZacht is licht van structuur, zodat je deze onder je normale gezichtsverzorging kunt gebruiken. De probiotische producten van zZacht laten andere cosmetica en verzorgingsproducten nog krachtiger werken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van anti-aging crème. De werking hiervan wordt versterkt doordat je het op een gezonde(re) huid aanbrengt.

Benieuwd geworden naar de gehele verzorgingslijn van zZacht? Bekijk de webshop.

Eigen lijn verzorgingsproducten

Linda in glossy Zakenvrouwenclub

Voor Linda Tielemans is een lang gekoesterde wens uitgekomen met haar bedrijf zZacht; een eigen lijn met verzorgingsproducten. En niet zomaar een nieuwe lijn, maar één met een achterliggende gedachte.

Lees meer
zZacht - Handzeep Flowery
Handzeep Flowery

Ruikt heerlijk fris naar bloemen en natuur

Bekijk nu
zZacht - Handcrème Woody
Handcreme Woody

Ruikt heerlijk naar hout, amber en citrus

Bekijk nu

volg zZacht

op Instagram

Linda Tielemans
Ambachtsstraat 15
5391 BS Nuland

Email: info@zzacht.nl
KvK: 71709940
BTW: NL 8588.19.697.B.01

De levertijd van onze producten bedraagt 1 tot 3 werkdagen.

Bij besteding vanaf €75,- euro geen verzendkosten!

Schrijf in voor onze zZacht nieuwsbrief.