Skip to main content

Zelfliefde – het fundament voor een stralende huid!

Mijn dochter zei laatst tegen mij: “Mama, vind je me nu niet prachtig!?” Ik kon alleen maar glunderen. Hoe fantastisch dat een kind van drie dit gewoon zegt en dit ook echt zo voelt. In dit blog vertel ik je graag meer over de kracht van zelfliefde en de huid. Zou zelfliefde de basis zijn voor een stralende huid?

Het fundament

Mijns inziens is de huid de spiegel van je ziel, dus van je zijn. De huid vertelt hoe je relatie is met jezelf. Als je van jezelf houdt, zal dit terug te zien zijn in je stralende huid. Alle liefde begint met liefde voor jezelf.

Laat ik even een vergelijking maken. De fundering is bepalend voor de stevigheid van je huis. Zo werkt het ook voor een mooie huid. Jouw huid kan pas stralen als het fundament goed is. Dit fundament wordt ook wel zelfliefde genoemd. De waardering van jezelf! Je bent mooi zoals je bent.

Het gras bij de buurman is altijd groener

Tegenwoordig vinden wij het normaal om eerst te kijken naar wat we niet mooi vinden aan onszelf. Als je aandacht altijd gericht is op een aantal pukkels in je gezicht zal je niet meer zien hoe mooi jouw blauwe ogen zijn. Schoonheid is niet meer gebaseerd op zelfliefde, maar op de plaatjes in de bladen. Mooie blonde krullen en een slank lichaam. Ze zeggen wel eens: “Het gras bij de buurman is altijd groener.” Maar misschien komt dit wel omdat het nep is. Fotoshoppen en een andere filter over een plaatje geven meteen een ander beeld. Hierdoor voelen we onszelf steeds minder waard, en kijken we ook steeds kritischer naar onszelf. Maar dat is niet nodig, want het mooiste wat jij kunt zijn, is jezelf. Hou van jezelf, geef aandacht aan wat je mooi vindt en je zal zien dat jouw schoonheid zich zal uiten in een stralende huid!

Kijk maar eens wat vaker naar kinderen. Vooral diegene die zo jong zijn en nog weinig geconfronteerd worden met ons gecreëerde beeld van perfect zijn. Zij houden van zichzelf zoals ze zijn. Een dikke buik, een uitgezakt knotje, blauwe knietjes van het vallen, pukkeltjes in het gezicht, poep aan de billen, het maakt ze niets uit. Ze vinden zichzelf prachtig! En weet je… ze zijn ook prachtig! Net zoals jij!

Waar te beginnen?

Hierbij enkele tips voor het versterken van je zelfliefde: 🙂

  • Zeg eens wat vaker in de spiegel: Ik hou van mij – Wat ben je toch mooi.
  • Waardeer jezelf en wees trots op wie je bent.
  • Geniet van het gebruik van zZachte huidverzorging > Zorg voor je huid, je huid verdient het om liefdevolle aandacht te ontvangen. Wees zZacht voor je huid!
  • Geef aandacht aan hetgeen wat je mooi vindt aan jezelf, dan straalt de rest vanzelf.

Wees zZacht voor jezelf. Ik dacht, ik herinner je er even aan.

Op zoek naar een zZachte huidverzorging? Bekijk hieronder ons filmpje over een zZachte huidverzorgingsformule.

Een firewall

Tegen huidproblemen

Huidproblemen zoals acne, psoriasis of een extreem droge huid kunnen ontstaan door een onevenwichtig huidmicrobioom. Wat is huidmicrobioom en hoe zorg je er dan voor dat…

Lees meer
zZacht - Bodycrème Flowery
Bodycrème Flowery

Ruikt heerlijk fris naar bloemen en natuur

Bekijk nu
zZacht - Badschuim Woody
Badschuim Woody

Ruikt heerlijk naar hout, amber en citrus

Bekijk nu

volg zZacht

op Instagram

Linda Tielemans
Ambachtsstraat 15
5391 BS Nuland

Email: info@zzacht.nl
KvK: 71709940
BTW: NL 8588.19.697.B.01

De levertijd van onze producten bedraagt 1 tot 3 werkdagen.

Bij besteding vanaf €75,- euro geen verzendkosten!

Schrijf in voor onze zZacht nieuwsbrief.